DE BOSSCHE KOORBOEKEN

De stad ‘s Hertogenbosch herbergt een ongelooflijke schat: elf puntgave koorboeken uit de periode 1450-1600, waarvan negen met wonderschone meerstemmige (polyfone) muziek. Samen belichamen ze de ongekende culturele bloeiperiode van het hertogdom Brabant, ook wel de Brabantse Gouden Eeuw genoemd. Na een paar jaar van voorzichtige muzikale verkenning, gaat het nu écht beginnen: de start van een groot vijfjarenproject (2020-2024) waarin de Bossche Koorboeken volledig worden ontsloten voor het publiek, in klank én beeld. We trappen af met een groots openingsconcert op woensdagavond 4 maart.
http://www.cappellapratensis.nl/

Trailer en achtergrondprojectie
Wim Goossens © 2020

Installatie – In het Licht van Cuyp

Voorstel installatie, waar schilderijen tot leven komen, voor de tentoonstelling ‘In het Licht van Cuyp’ Dordrechts Museum – 3 oktober 2021 t/m 6 maart 2022.

Aelbert Cuyp is een van de belangrijkste landschapschilders uit de Gouden Eeuw. In 2020 is het 400 jaar geleden dat hij in Dordrecht werd geboren. Het Dordrechts Museum organiseert een grote tentoonstelling van zijn werk waarbij voor het eerst ook de waardering voor Cuyp en zijn invloed getoond worden. In de 18de eeuw werd Cuyp ongekend populair in Engeland. Verzamelaars betaalden recordprijzen voor zijn werk en kunstenaars als Gainsborough, Turner en Constable lieten zich inspireren door de landschappen en het gouden licht van Cuyp.

Muziek: Ploon en de Bedreigde Bodem

 

Composities:
Wim Goossens

Muzikanten:
Kees Elsman – chromatische mondharmonica
Evert Houtman – akoestische gitaar en dobro
Wim Klein – drums
Diederik Klomberg – fretloze basgitaar
Peter Marijnissen – accordeon

Muziek opnames & mixage:
Kees Elsman

© 2015 Wim Goossens

  • a SideShow by Wim Goossens with B-sides, Rarities and Good Stuff too