Groeten uit Dordrecht
Een ode aan Dordrecht door Jennifer Evenhuis & The Easytones. Gebaseerd van op het nummer ‘Empire state of mind pt. 2’ van Jaz-Z & Alicia Keys
Een animatie Wim Goossens in opdracht van Jennifer Evenhuis © 2022
Dips in het Diepe
‘Dips in het Diepe’ is de opzet voor een serie korte animatiefilms die zich afspelen op een vervuilde oceaan. Tussen de trieste overblijfselen van de menselijke beschaving, ten gevolgen van klimaatverandering, is badeend Dips al jaren op zoek naar zijn kleine zusje Vicky. Zijn zoektocht brengt hem op verschillende plekken; het eiland van plastic soep, een verroest windturbine park, een verlaten boorplatform, een smeltende ijsschots. Op al deze plaatsen ontmoet hij figuren die daar proberen te overleven. Sommigen van hen hebben zich neergelegd bij de situatie zoals hij is. Anderen proberen hun leven te veranderen, alleen weten ze niet hoe. Dips biedt – dankzij zijn nieuwsgierigheid en onbevangen blik – een originele en vaak absurde oplossing voor de problemen.
Karakter: Dips de antiheld. Type eerst doen, dan pas denken. Nauwelijks gehinderd door enige kennis stort hij zich in elk nieuw avontuur. Gedreven door nieuwsgierigheid en een onbevangen blik beweegt hij zich als een toerist door een vijandige wereld.
Het uitgangspunt van ‘Dips in het Diepe’ is gebaseerd op een echte gebeurtenis. Op 10 januari 1992 verloor het containerschip ‘The Ever Laurel’ op de Stille Oceaan 29.000 badeendjes. Na 15 jaar spoelden er nog steeds van deze ‘Friendly Floatees’ op stranden aan. Sommigen hadden 27.000 kilometers afgelegd. Mijn vraag ‘Wat als er na 30 jaar nog één van die 29.000 verloren badeendjes over is?’’ was het startschot voor ‘Dips in het Diepe’.
Klimaatverandering is een groot en belangrijk thema van dit moment. Iedereen heeft ermee te maken. Ik zie een maatschappelijk relevante animatieserie voor me, waarin op speelse wijze de ernst van de huidige situatie wordt benadrukt. Een apocalyptisch sprookje dat toekomstige realiteit kan worden als we nu niets ondernemen. Een actueel verhaal dat niet vaak genoeg verteld kan worden om de bewustwording te vergroten.
Van de gemeente Dordrecht ontving ik een werkbeurs waarmee ik deze trailer heb kunnen maken. Omdat ik dit ambitieuze plan niet alleen kan verwezenlijken ben ik op zoek naar een enthousiaste producent of studio die dit idee omarmt en mij kan ondersteunen in de realisering ervan.
New Animated Reality © 2022
Concept, animatie, beeld & geluid Wim Goossens
Concept & stem Dips Jan Stroeve
Stem Vicky Manon van Noort
Ouderschap Blijft – Compilatie
Voor het project ‘Ouderschap Blijft’ maakten Wim Goossens en Mieke de Haan een animatie die in vogelvlucht laat zien hoe ‘Ouderschap Blijft’ te werk gaat bij het herstel van communicatie tussen gescheiden of scheidende ouders. Want ondanks de scheiding blijft men de ouders van het kind. Tijdens de begeleiding staat het kind altijd centraal.
Animatie – New Animated Reality © 2022
www.wimgoossens.nl
www.newanimatedreality.nl
Illustraties door Mieke de Haan
www.miekedehaan.nl/
In opdracht van Altra, iHub en De Opvoedpoli
www://altra.nl/
https://ihub.nu/
https://www.opvoedpoli.nl/
Familiescan van App naar Web
Familiescan bij scheidingen – van App naar Web.
Een dynamische, informatieve Typo Animation.
Een samenwerking tussen regio Hart van Brabant, Sterk Huis en Altra.
New Animated Reality © 2021
CoachCafé
Het CoachCafé is een online ‘Microsoft Teams’ ontmoetingsplaats van de Hogeschool Rotterdam. © 2021
CoachCafé Logo en Animated Gifs, met een knipoog naar het logo van de Hogeschool.
Paper Alice
Een luchtig verhaal.
Muziek: Maurice Ravel Strijkkwartet: II. Assez vif. Très ritme.
Mijn afstudeerscriptie uit 1990 ‘Dodo in Wonderland, een wandeling met Lewis Carroll.’
Nu digitaal als PDF te lezen.
Wash Waltz
Een korte film van Wim Goossens © 2020
Beeldmateriaal gefilmd in wasstraat ‘De Walvis’ te Dordrecht.
Muziek: An der schönen blauen Donau, Johan Strauss door André Rieu.
NAR slogan animation
Short looping logo animation © 2020
Oblivion, part 6

Background visuals voor het openings concert ‘Den Bosch Choirbooks’. Part 6 is gemaakt met de initialen uit de boeken.
De Illustre Lieve Vrouwe Broederschap in ‘s Hertogenbosch herbergt een ongelooflijke schat: een collectie puntgave koorboeken uit de periode 1450-1600, waarvan negen met wonderschone meerstemmige (polyfone) muziek. Samen belichamen ze de ongekende culturele bloeiperiode van het hertogdom Brabant, ook wel de Brabantse Gouden Eeuw genoemd.
De boeken zijn vervaardigd in opdracht van de Broederschap en bevatten werk van gerenommeerde componisten uit die tijd, zoals Jean Mouton en Pierre de la Rue. Ze zijn door de broederschap volop gebruikt voor de liturgie, maar de muziek inmiddels al eeuwen verstomd. Dat gaat nu veranderen: Cappella Pratensis gaat de Bossche Koorboeken uitpakken! In een megaproject van vijf jaren worden jaarlijks één of twee boeken ontsloten voor publiek, in beeld en in klank. En elk jaar beginnen we met een groots concert in ‘s-Hertogenbosch.